dinsdag 25 juni 2013

De artsenvisite

Vanmorgen was het tijd voor het grote overleg, tussen alle behandelaars, en daarna voor de grote visite over de afdeling. Het is altijd weer afwachten wat er uit gaat komen, want hetgeen jij bedacht had, komt vaak niet uit, of met een hele andere invulling dan dat je zelf in gedachten had.

Toen de artsenvisite bij mij kwam, vertelde mijn arts me dat ze hadden besloten om niet te gaan emboliseren. Hun hebben een bepaalde richtlijn, waar ze zich aan houden, en moeten de risico’s tegen de voordelen afwegen. Omdat is gebleken dat ik met de middelen tegen de bloedingen, na een bepaalde tijd geen bloedingen meer heb gehad, willen ze het toch nog even afwachten. Morgen mag ik weer beginnen met vernevelen (behalve de antibiotica, omdat ik in het ziekenhuis lig ofzo. Deze regel verschilt nogal, soms moet ik gewoon doorgaan, en nu moet ik weer ermee stoppen tijdens de opname…) en ook mijn puf mag vanaf morgen weer gebruikt worden. Vrijdag mag ik longfunctieblazen en kijken ze verder. Er zijn verschillende opties, maar dat is allemaal volledig afhankelijk van hoe ik me vrijdag voel en hoe de resultaten zijn. Omdat mijn eigen arts vrijdag op vakantie gaat, zal de vervangende longarts hierover beslissen.

Voor nu betekent het dus dat ik zowiezo tot vrijdag in het ziekenhuis ben.. Beetje balen is het wel, want als ik infuus heb, ben ik altijd het liefst thuis, zodat ik ook zo min mogelijk aan conditie verlies. Thuis doe je veel meer en verlies je ongemerkt toch minder conditie.  Maar goed.. Het is voor mijn eigen bestwil, en deze week word ik optimaal behandeld, ook met de antibiotica die niet thuis gegeven kan/mag worden.

Vanavond komt Erik gezellig weer langs. Omdat ik verder geen bijzonderheden verwacht te horen vandaag, plaats ik mijn blog dit keer wat vroeg. Op deze manier hoef ik niet vanavond na mijn bezoek nog een blog te gaan schrijven, en kan ik lekker vroeg gaan slapen.. Want ja.. Antibiotica en allergiemedicatie betekenen automatisch nog meer moeheid, en nog meer behoefte aan rust en slaap!

Groetjes Marianne

1 opmerking:

Alie zei

Okay, dát bedoelde je dus met vrijdag. Ik hoop dat het blazen goed gaat. In ieders geval zo goed dat je naar huis mag en naar huis kunt.
Wel heel vreemd van die richtlijnen; ene keer wel met ab vernevelen tijdens opname, andere keer niet. Volgens mij worden de richtlijnen gewoon per minuut bedacht (in Groningen lijkt het daar nl wel op, hihi).

Wel succes en sterkte de komende dagen meid. Ik ga voor je duimen.

X