donderdag 20 juni 2013

Tijdje geleden...

Het is alweer een maand geleden dat ik wat op mijn blog heb geschreven. Van verschillende kanten kreeg ik vragen hoe het nu met me ging, dus tijd voor een nieuw bericht! Met mijn kaak gaat het ondertussen langzaam beter. Ik heb nog ruim 2 weken pijn gehad, waarna ik de pijnmedicatie af kon bouwen. Ook de paracetamol kon verder worden afgebouwd. Wel was het nog lang gevoelig, vooral bij aanraking van mijn kaak. Het eten gaat nu wel weer aardig, maar met harde dingen heb ik nog steeds de voorkeur voor links (rechts zijn die kiezen getrokken). Eigenlijk mag je 6 weken na dat je aan de ene kant geholpen bent, voor de andere kant. Omdat ik zoveel nasleep had, heb ik echter besloten de linkse kant na mijn vakantie pas te plannen, omdat we natuurlijk geen zin hebben om op vakantie met “gezeur” te zitten.
Helaas heb ik door de pijn die ik aan mijn kaak had, niet goed door kunnen hoesten in die tijd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weer een infectie heb. Op het moment heb ik een tablettenkuur van 2 weken, waarvan ik nog 1 week te gaan heb. Normaal helpen deze kuren niet meer, maar hopelijk helpt het nu wel, aangezien ik er heel snel bij was. Op dit moment ben ik 6 weken van het infuus af, en dat is wel wat kort, om al weer aan een infuus te gaan denken. Aan de andere kant, moet onze vakantie ook niet in gevaar komen. Een lastige afweging dus!
Vanaf vorige week zijn ze bezig in onze straat. We hadden een lekker brede straat, en konden aan allebei de kanten goed parkeren, terwijl de auto’s gewoon elkaar konden passeren. Helaas heeft de gemeente besloten de straat smaller te maken, en een drempel te maken. Wel veiliger, aangezien ze nu erg hard de hoek om komen. Het parkeren zal echter krap worden, en de rijdende auto’s kunnen elkaar niet meer passeren als er aan 2 kanten auto’s geparkeerd worden. Het zou me dan ook niet verbazen als er nog een keer wat gebeurt, zodra de werkzaamheden klaar zijn. Nadeel van die werkzaamheden is wel dat de mannen iedere dag om 7u beginnen. Met dit warme weer word het ’s avonds al snel wat later, omdat het anders te warm is om naar bed te gaan. ’s Morgens om 7u ben je dan alweer wakker. Best slopend, maar hopelijk duurt het alleen volgende week nog. Misschien ben ik zelfs deze week al van de ergste herrie af, aangezien ze dan onze straat waarschijnlijk dicht hebben liggen, en niet meer onder mijn slaapkamerraam bezig zijn.
Verder houd ik me met deze warme dagen maar extra rustig, slik ik wat extra zouttabletten en probeer ik, als ik wat wil doen, dit te doen voordat het “benauwd” word.
Het kan best een tijdje duren voor er weer een blog komt, maar mocht er wat gebeuren, dan komt er natuurlijk wel een blog;-)
Groetjes Marianne

1 opmerking:

charlene zei

Ja dat ken ik werken in de straat. Een tijdje geleden was het bij ons ook zo en dan was het echt verlangen naar de weekends. Omdat het juist winter was moesten ze veel stoppen door de sneeuw, met gevolg datde werken dan ook extra lang duurden. Bij ons was het niet de straat versmallen, maar helemaal opengooien om de buizen te vervangen. Blij dat het nu voorbij is. Hopelijk slaat de kuur aan en mag je nog een tijdje wegblijven uit ziekenhuisland.
xx