zaterdag 30 november 2013

Weekend...

Ondertussen zijn we een paar dagen verder. Eigenlijk is er niet veel nieuws te vertellen. Mijn maagklachten blijven hetzelfde, mijn eetlust blijft hetzelfde, en de leverwaarden stegen afgelopen dagen nog wat verder. Gisteren besloot men de MDL (maag-darm-lever) arts er opnieuw bij te vragen. Gisteren heb ik haar echter niet meer gezien, dus ik neem aan dat dit maandag word. Verder hoest ik wat meer, en heb ik maandag een longfunctie om de conditie van mijn longen in de gaten te houden. Nu er 2 antibiotica’s gestopt zijn, is de kans op longinfectie wat groter. Fijn dat ze het dus zo goed in de gaten houden.

 Verder kreeg ik de uitslag van de biopten van het onderzoek van maandag. Er zijn een aantal biopten genomen. Waarvan 1 in de twaalfvingerige darm (sluit aan op de maag), die was goed. De overige biopten gaven een actieve ontsteking weer. Gisteravond hoorde ik dat ik hiervoor een antibiotica krijg, maar toen ik de bijsluiter bekeek, zag ik dat een van de bijwerkingen leverfalen is. Ik heb dus toch voor de zekerheid maar gevraagd of ze na willen vragen of het wel echt de bedoeling is, dat ik dit ga gebruiken. Mijn lever faalt al genoeg zonder die medicijnen namelijk ;-) Het is daarom nu even afwachten op reactie van de dienstdoende arts, totdat die zijn akkoord heeft gegeven het toch te gebruiken. Het zou fijn zijn als mijn maag beter ging, maar als mijn lever dan slechter gaat, is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

Ook de aanvullende uitslagen van het uitgebreide bloedonderzoek van afgelopen week waren binnen. Hieruit kwamen ook geen bijzonderheden. Het kan dan natuurlijk wel zijn dat ik een vorm van leverontsteking heb, die niet bij hun bekend is. Maar waar ze op geprikt hebben, heb ik in ieder geval niet.

Zoals de artsen het nu zeggen, wachten ze eerst nog even af, of mijn leverwaarden alsnog gaan zakken. Het kan blijkbaar zo zijn dat de waarden eerst nog wat doorstijgen, voor ze gaan zakken, ook als de medicijnen al gestopt zijn. Elke dag word daarom bloed afgenomen om de waarden te controleren. Verder wachten we de conclusie van de MDL-arts af. Wat betreft mijn maag, dat kan door de maagontsteking komen, maar er zijn ook verschillende andere oorzaken die mee kunnen tellen. Ook daarnaar word bij de MDL-arts gevraagd. Kortom, onzekerheid en gewoon afwachten op wat er gaat gebeuren.

Helaas lig ik nu opnieuw in het ziekenhuis met mijn moeder haar verjaardag. Zondag hoopt ze jarig te zijn, en vandaag houd ze dat. Afgelopen jaar had ik infuus met haar verjaardag, maar was ik een dag ervoor thuis. Het is echter ook niet de eerste keer dat ik in het ziekenhuis verblijf. Gelukkig komt er bij mij wel bezoek, zodat ik niet alleen hoef te zitten. En tja.. Lekkere hapjes eten ben ik nu toch niet toe in staat. Daarbij ben ik zo “verzwakt” dat ik waarschijnlijk de hele dag erbij zijn ook niet vol zou houden. Jammer, maar nu gaat de gezondheid (opnieuw) even voor.

Groetjes en tot na het weekend!

Geen opmerkingen: