maandag 30 december 2013

Een slangetje minder, weer een stapje de goede richting in...


Afgelopen weekend was het “testweekend” of ik op gewicht zou blijven zonder sondevoeding, maar met drinkvoeding. Vanmorgen kwam de dietiste, en bespraken we hoe het ging. Afgelopen weekend heb ik bijzonder goed kunnen eten. (lees bijna normaal). Ik moet wel oppassen dat ik niet alles in een keer pak, maar het een beetje verspreid over de dag. Ook de drinkvoeding bezorgde geen pijn in mijn maag, slechts af en toe wat lichte kramp. Mijn gewicht was keurig stabiel gebleven, en dus had ik al hoop. Natuurlijk moet ik in mijn achterhoofd houden dat ik thuis meer ga bewegen, en ook meer ga verbranden. Maar, zo bespraken we, ik kan ook nog een extra flesje erbij proberen als dit nodig blijkt te zijn. De verlossende woorden kwamen dan ook aan het eind van het gesprek: “Wat mij betreft mag de sonde er dus uit, en ga ik drinkvoeding voor thuis voor je regelen”.

 Hoe het komt dat ik nu stabiel blijf met veel tussendoortjes, normaal eten EN drinkvoeding, en ik normaal aan kwam met wat ik nu eet ZONDER drinkvoeding? Puur door alle infecties. Ook al gaat het qua klachten wat beter, mijn lever zal nog een tijd nodig hebben om helemaal te herstellen. Verder zullen ook maag en longen nog meer energie vragen dan eerst, en dat is ook de reden dat ik voorlopig de drinkvoeding blijf gebruiken. Mocht mijn gewicht gaan stijgen, mag ik langzaam proberen af te bouwen, maar tot die tijd blijven we de extra drankjes drinken om de extra energie te kunnen geven aan mijn lichaam.

Na de diëtiste kwam de zaalarts binnen, die haar akkoord gaf voor het eruit halen van de sonde. Wat een heerlijk gevoel is dat! Hoewel ik de sonde hard nodig had toen ik hem kreeg, ben ik toch wel erg blij dat ik hem nu niet meer nodig heb. De drinkvoeding voor thuis is geregeld, en ik kan weer “normaal” eten zonder obstakels.  Vanmiddag heb ik longfunctie geblazen, en deze was hetzelfde als vorige week. Wel waren de waarden van mijn kleine luchtwegen vooruit gegaan, wat ook verklaart waarom ik me nu wat beter voel dan vorige week. Morgen ochtend is er artsenoverleg en aansluitend de artsenronde. Dan hoor ik of ik naar huis mag, of dat ze toch willen dat ik hier blijf. Spannend dus!

Morgen zal er waarschijnlijk geen blog komen, dus wil ik jullie allemaal een goede jaarwisseling en een Voorspoedig 2014 wensen! Tot volgend jaar!

Groetjes Marianne

1 opmerking:

Mara zei

Lieve Marianne,

Wat fijn dat het goed is gegaan met eten! En dat de sonde nu uit mocht. Ik ga voor je duimen dat je vandaag goed nieuws krijgt en vanavond thuis op de bank mag zitten. En voor het nieuwe jaar hopelijk fysiek wat minder zorgen!
Fijne jaarwisseling!
Liefs.