dinsdag 24 december 2013

Een weekje erbij...

Even een korte blog om de uitslag van het groot overleg en de artsenvisite met jullie te delen. Gisteren had ik een longfunctie onderzoek in de Bodybox. Mijn longfunctie bleek weer iets gestegen, en de puf die ik bij het onderzoek had, had veel resultaat. Waarschijnlijk werkt de antibiotica dusdanig op mijn lichaam dat ik er kortademig van word (luchtwegen “verkrampen”) en zijn de klachten grotendeels van de antibiotica. Het plan van mijn arts was daarom in eerste instantie om naar huis te gaan, en over 2 weken een controle afspraak in te plannen. Echter, nadat hij gehoord had dat ik nog best veel verschijnselen heb van infectie, besloten we gezamenlijk toch  nog een week door te zetten. Feit is dat we niet weten of het meerwaarde heeft, maar we moeten ook goed luisteren naar mijn lichaam. Op dit moment zitten we in een erg lastige situatie waarbij we een afweging moeten maken tussen longen en lever. Verder gaan we de prednison nog langzamer dan normaal afbouwen. Dit zal dus een hele tijd in beslag gaan nemen, maar is waarschijnlijk voor mijn lichaam beter. Komende week gaan we door met de 2 antibiotica via infuus, ik krijg een pufje erbij tegen de overgevoeligheid van de antibiotica, en ik ga intensief trainen met de fysio om mijn conditie proberen wat op te krikken. Een erg lastige opgave met de hevige vermoeidheid die ik al had, en die erger is geworden door de leverontsteking. Volgende week dinsdag kijken we verder, en wat het plan dan word. Voor nu betekent het de kerst in het ziekenhuis, en in ieder geval nog een weekje doorbikkelen om te proberen nog wat verder op te knappen.

Via deze weg wil ik iedereen Goede Kerstdagen toewensen. Mocht er deze week geen blog meer volgen, valt er gewoon weinig te vertellen. Volgende week dinsdag hoop ik in ieder geval weer verslag te doen over de uitslagen van het grote overleg wat dan weer plaatsvindt.

Groetjes Marianne

1 opmerking:

jeebeetje zei

Ik volg al een tijdje je blog, meid, het zit je niet mee... toch, fijne feestdagen(laat ze in het ziekenhuis maar merken dat je er bent)en sterkte, en..... op naar het nieuwe jaar!!