donderdag 12 december 2013

Onder controle... Of niet?

 
Ondertussen zijn we een paar dagen verder. De antibiotica is opgebouwd, de allergie is onder controle (op de jeuk en uitslag na dan…). De sondevoeding is opgebouwd naar de hoeveelheid die ik nodig heb om  bij te voeden, en mijn maag verdraagt het tot nu toe goed. Tot nu toe heb ik de hele dag sondevoeding gehad, maar vanaf vandaag gaan ze naar de nachten toe. Op dit moment heb ik overdag geen trek meer in eten (en dit had ik toch al niet), als ik de sondevoeding alleen in de nacht krijg, hopen we dat de trek wel terug komt. Misschien helpt de prednison daar ook wel voor. Dan nog hopen dat mijn maag ook verdraagt wat ik eet natuurlijk.

Of ik spijt heb van de sondevoeding? Soms wel (vooral als de sonde irriteert), maar wat is het fijn om even niet te denken aan wat ik MOET eten, maar alleen te eten wat lukt. Natuurlijk ben je die sonde na 1 minuut al zat, en wil je dan weer gewoon eten, maar ik weet ook hoeveel pijn ik daarbij had, en dat het echt niet lukte. Nu de sondevoeding naar de nacht gaat, hoop ik dat ik langzaam weer meer kan gaan eten. Er zit geen druk achter aangezien ik gewoon bij gevoed word in de nacht. Daarbij is het wel even spannend hoe mijn maag reageert als de sondevoeding sneller loopt (dubbel zo snel) en ook hoe mijn maag reageert als ik weer probeer te eten overdag.. Nu eet ik zulke kleine hoeveelheden dat ik niet zo veel last van mijn maag heb. Hopelijk gaat dit ook goed als ik weer wat meer ga eten.

Wat op het moment nog het lastigste te regelen valt zijn mijn suikers. Allereerst door de prednison, maar daarnaast natuurlijk ook door de sondevoeding. We waren al druk aan het instellen op beide, maar nu de sondevoeding naar de nacht gaat, wijzigt er natuurlijk weer wat… Maar even kijken hoe goed dit gaat, en wat het met de suikers doet.

Als jullie voor het weekend niets meer horen, maak je dan niet ongerust. Waarschijnlijk is er dan gewoon weinig nieuws, en horen jullie na het weekend weer meer.

Groetjes Marianne

 

 

1 opmerking:

Alie zei

Nou meid, geen nieuws is goed nieuws zeggen ze altijd, maar ik kan me voorstellen dat dit dodelijk saai begint te worden. Je ligt er al zo lang nu. Ik kan me voorstellen dat het begint te vervelen.
Hopelijk kan je maag de druk allemaal een beetje aan.

Dikke smakkert,
Alie