dinsdag 31 december 2013

Oudjaarsdag en ontslagdag...


Aangezien ik een moment over heb, toch even een update over de artsenvisite en de aansluitende artsenronde. Zoals ik verwacht had mag ik naar huis, omdat langer hier blijven geen meerwaarde heeft. Mijn lever lijkt stabiel te blijven en zal met de tijd moeten herstellen. Zoals ik al eerder noemde zal ik komende 6 maanden hier nog last van kunnen hebben, en dus ook voorzichtig moeten zijn met wat ik doe. Mijn maag is hetzelfde verhaal, en heeft ook tijd nodig om te herstellen. Ook hier kunnen ze in het ziekenhuis niets aan doen, dus geen reden om te blijven. Dan rest nog mijn longen. Afgelopen week is mijn longfunctie ook stabiel gebleven, en op acceptabele waarde. Ik voel me dan nog wel niet ontzettend goed qua longen, maar dit kan ook deels te maken hebben met mijn conditie die een flinke knauw gekregen heeft afgelopen weken. Ik ga dus naar huis om daar lekker verder te herstellen. Eigenlijk moest ik over 2 weken een controleafspraak maken, maar over 4 weken stond er nog een afspraak, en die mag ik laten staan. Mocht het eerder niet lekker gaan kan ik uiteraard altijd eerder contact opnemen voor een eerdere controle.

Wat vermoedelijk een week opname zou zijn, werden er 6. Wat begon met maagklachten, breidde zich uit naar maag, lever, darmen en longen. Na veel teleurstellende, maar daarna ook steeds weer hoopvolle berichten.. Mag ik vandaag weer naar huis. Ik ben opgelucht en blij, maar stiekem is het ook spannend hoe het thuis weer zal gaan. Niet meer dagelijkse controle van de leverwaarden, niet meer dagelijks een vinger aan de pols.. Maar toch heb ik er weer zin in! Het vertrouwen in mijn lichaam zal met de tijd terug moeten komen, maar ik weet dat ik niet alleen zal staan. Ik heb een lieve vriend, een lieve moeder en heel veel meelevende en behulpzame mensen om me heen, die me bij zullen staan. Niet alleen in 2013, maar ook als het nieuwe jaar begint.  

Gewoonlijk zijn jullie van mij een uitgebreid jaarverslag gewend. Dit jaar ga ik dit niet doen. De lezers van mijn site en blog weten wat er afgelopen jaar is voorgevallen, zowel in positieve als in negatieve zin. Het hoogtepunt van het jaar was, zoals jullie inmiddels weten, dat ik een relatie kreeg met Erik. Mijn leven veranderde hierdoor in positieve zin, en ik ben nog steeds erg dankbaar en gelukkig dat Erik in mijn leven is. Wat 2014 ons brengen gaat, weet niemand. Ik wens jullie in elk geval allemaal een Gezond, Voorspoedig en Gezegend 2014 toe! Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Marianne

Geen opmerkingen: