dinsdag 17 december 2013

Teleurstellende berichten


Afgelopen weekend kreeg ik naast alle klachten die ik al had, ook nog darmklachten. Veel darmkramp, weinig stoelgang.. Kortom, verdenking van een DIOS (darmverstopping). Gelukkig bleek gisteren met een echo dat nog niet alles dicht zit, maar dat ik wel heel erg vol zit. Ik mag dus extra laxeren nu, en ze hopen dat ik me dan snel qua darmen beter voel. Verder moest ik gisteren longfunctie blazen, en deze was wat gezakt in plaats van gestegen. Vandaag met groot overleg is beslist dat ik over ga op een andere antibiotica. Erg onzekere situatie nu, want normaal is de enige antibiotica waar ik op reageer, degene die ik nu had. Vanaf vanmiddag ben ik echter over op de antibiotica die (normaal) niets doet bij mij. Onzekerheid bij de artsen en mij of het iets gaat doen, maar 1 ding is zeker.. De antibiotica die ik nu heb, doet niets. Als laatste bleek gisteren ook nog eens dat mijn leverwaarden weer flink stijgen. Deze stijging zette vandaag weer door. Geen goed teken, en ook een reden om weer alerter te gaan zijn op mijn leverwaarden. Het medicijn wat ik vorige week weer mocht gaan slikken, moet ik dus weer stoppen.

Na een weekend met veel pijn, misselijkheid en andere vervelende klachten, dus een onzekere uitslag na het grote overleg. Vrijdag mag ik opnieuw longfunctie blazen, en beslissen ze of ze met de nieuwe antibiotica doorgaan (in verband met dat ik normaal hier niet op reageer, wat sneller dan normaal) of dat we toch een ongewone combinatie van verschillende antibiotica moeten gaan proberen. En verder? Hopen dat de leverwaarden weer dalen, en er nu eindelijk eens een keer een dag komt, dat ik mag zeggen: “Het gaat wat beter”. En of ik met de Kerst thuis ben? Het word een steeds grotere vraag.

Groetjes Marianne

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieverd, genoeg is genoeg. Je mag ophouden met vechten.

Alie zei

Bah Marianne, wat weer een pech zeg.
Het zit je echt even niet mee. Wat kan ik me goed voorstellen dat je baalt van de hele situatie.

Tja, het enige dat ik kan zeggen is; kop d'r veur holln (zoals wij dan zeggen).

Dikke smakkert.

Anoniem zei

Lieve Marianne wat een teleurstelling zeg dat had je toch niet verwacht nu maar hopen en bidden of de andere medicijnen wel aanslaan er is er ÉÉN die jou kan helpen en steunen laten we daarom maar smeken, heel veel kracht en sterkte. Groeten van Joost en Nel Erik+Elianne

José zei

Hallo Marianne,
Via deze weg ook even veel sterkte. Ik hoop ook voor jou dat je thuis kerst kunt vieren. Je bestelling komt eraan :-)
Groetjes
José