vrijdag 7 februari 2014


Ondertussen zijn we al een paar weken verder. Vorige week ben ik voor controle naar het ziekenhuis geweest. Mijn longfunctie was ondanks mijn klachten van veel hoesten en kortademigheid wat beter dan eerst. Beter zelfs dan dat hij in tijden geweest is. De artsen verwachten nu dat dit door het pufje komt wat ik sinds afgelopen opname gebruik. Daarom heb ik nu medicijnen gekregen die normaal voor astma voorgeschreven worden. Vermoedelijk heb ik astmatische reacties waardoor ik de klachten van hoesten en kortademigheid heb.

 Verder is er bloed geprikt waarvoor ik 2 dagen later voor de uitslag moest bellen. Daaruit bleek dat mijn leverontsteking nog niet voorbij is, maar gelukkig wel stabiel. Door de tijd heen zal ik moeten herstellen van de leverontsteking. Tot het hersteld is zal ik meer last hebben van vermoeidheid en beperkter zijn dan eerst. Geduld is een schone zaak he ;-)

 Over een ruime week mag ik opnieuw voor controle. Nu met de nieuwe medicijnen willen ze het in de gaten houden, en op korte termijn weer controleren. Ook de lever willen ze door bloed prikken blijven controleren.

Ondertussen blijf ik werken aan mijn conditie om te proberen die langzaam te verbeteren. Tegelijk moet ik genoeg rust nemen, wat wel eens lastig aftasten is. Wat kan ik wel, en wat is nog teveel. Regelmatig loop ik nog over mijn grenzen heen waardoor ik weer een paar dagen lang bij moet komen. Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken, en heb ik ook een paar hobby’s  waarmee ik aan de slag kan als ik wat rustiger aan moet doen.

Zodra er weer meer nieuws is zal ik weer een blog schrijven, maar nu ik thuis ben is er niet zoveel te vertellen.

Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: