woensdag 5 november 2014

Het was weer dinsdag....


Maandag heb ik weer longfunctie geblazen. Altijd een spannende dag. De uitslag was anders dan verwacht; hij was weer bijna op mijn normale niveau. Dit terwijl ik me nog steeds heel ziek voel en hele dagen op bed lig. Dit geeft best een dubbel gevoel.
 
Dinsdag was het grote visite, en kwamen de artsen weer langs. Vorige week noemde ik dat ze dachten aan invasieve Aspergillose. Dit denken ze nu niet meer. Ze denken wel dat de schimmel Aspergillus actief is in de longen, maar vanwege de longfunctieverbetering denken ze dat de bacterie toch de hoofdoorzaak was. Gelukkig reageert mijn lever (nog) niet op de medicijnen tegen de schimmel. Wel heb ik allerlei andere vervelende bijwerkingen als waas voor mijn ogen, duizeligheid, hypo’s, trillen en slapeloosheid.
 
Omdat ik me nog niet goed voel, gaan we nog een week door met infuus. Ik krijg die week ook een stootkuur prednison, die mij hopelijk net het zetje weer geeft, dat ik weer van bed kom, en ook weer eens kan haken en conditie opbouwen. De lever houden ze voor de zekerheid deze week nog wel extra in de gaten. Donderdag word er weer bloed geprikt. Maar goed.. Elk nadeel heeft zijn voordeel.. Dankzij de prednison heb ik in elk geval geen hypo’s meer, maar neig ik eerder naar hypers. Ook niet goed, maar beter dan hypo’s.
 
Marianne

Geen opmerkingen: