woensdag 12 november 2014

Weer thuis..

Nog even een korte update over de laatste dagen in het ziekenhuis. Maandag mocht ik longfunctieblazen, en blies ik 4% minder longfunctie dan de week ervoor. Daarbij waren ook mijn leverwaarden wat verhoogd, terwijl die daarvoor steeds zakten. Was ik er eerst nog vrij zeker van dat ik naar huis mocht, deze uitslagen maakten dat ik daar toch niet zo zeker meer van was.

 Dinsdag was het groot overleg. Daarna kwamen de artsen langs. Kort gezegd denken de artsen dat het maximale uit de kuur gehaald is, en dat doorgaan met infuus geen meerwaarde heeft. De leverwaarden willen ze tussentijds thuis een keer laten controleren, en daarna weer als ik over 6 weken op de poli terug kom. Er stond dus niets in de weg om naar huis te gaan. Niet omdat ik helemaal opgeknapt ben, niet omdat ik weer topfit ben, maar omdat er niet meer uit deze opname te slepen valt. Hopelijk is de achteruitgang in longfunctie geen blijvende achteruitgang, en word deze in de loop van de tijd weer wat meer. Voor nu zullen we het er mee moeten doen.

Pas thuis merk je wat je eigenlijk allemaal hebt ingeleverd. 4 weken bijna continue op bed liggen gaat niet in je koude kleren zitten, en er is dus ook flink wat op te bouwen. Voor nu ben ik in elk geval dat ik gisteren lekker naar huis mocht. Vannacht in mijn eigen bed geslapen, een langere nacht gemaakt dan afgelopen 4 weken, en heerlijk weer in de eigen omgeving proberen het eigen ritme weer op te pakken. Daarna stapje voor stapje hopelijk weer opbouwen zodat we weer wat meer gaan kunnen.

Afgelopen tijd mocht ik (ook van "onbekende" meelezers) heel wat post ontvangen. Soms kwam daar een leuke verrassing uit, zoals de kristalzegels die ik spaar bij de AH. Omdat ik niet iedereen persoonlijk kan bedanken, maar even via mijn site. Mochten jullie nog kristalzegels hebben en ze naar me willen sturen, maar heb je mijn adres niet? Mail dan even naar: info.eenkijkjebijmarianne@gmail.com .

Groetjes Marianne

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi dat je weer thuis bent!!
houden zo. xx
groeten Fred