donderdag 29 januari 2015

Eerste blog van 2015

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een blog schreef. Mijn laatste blog was een week voor mijn ziekenhuis controle. Ik blies wat beter, en na overleg moest ik stoppen met de medicijnen tegen de schimmel, want vermoedelijk kwamen daar mijn ontstoken nagelriemen vandaan. Verder werd er bloed geprikt. De uitslagen waren goed, al heb ik nog steeds 2 vitamine waarden niet binnen.. (het lab is zeer vertraagd ofzo)...

 

Begin Januari begonnen ze van de woningbouw, hier in huis te klussen. Men ging dakisolatie vervangen (wat erop zat was niet dik genoeg ofzo), de spouwmuren isoleren, verven (heerlijk hoor, met -2 de ramen en deuren open). In de zomer moeten ze nog de vloerisolatie gaan doen, en morgen komen ze nog wat dingen afwerken op zolder. Verder zijn ze nu (ein-de-lijk) klaar. Ze zouden 1 week bezig zijn met alles, maar ondertussen zijn ze al ruim 4 weken bezig. Althans dan weer dag wel, dan weer dag niet. Dus we zitten al 4 weken in de zooi. Overal stof/zaagsel, de hele zolder ligt overhoop en we kunnen nog niets opruimen. Bijkomend voordeel is wel dat we gelijk kunnen opruimen en sorteren wat van mij is. Mocht ik dan in de toekomst uit huis gaan, hoeven we dat niet meer te doen ;-) Dan staat dat vast voor op de zolder.

 

Vorige week maandag kreeg ik helaas een kleine longbloeding. Het bekende behandelplan volgde. 5 dagen niet vernevelen, 5 dagen medicijnen tegen de bloedingen.. Ik ben nu weer een paar dagen gestopt met de medicijnen en gestart met vernevelen. Ik hoest me een slag in de rondte, maar tot nu toe heb ik geen bloeding meer gehad. Hopelijk blijft dit zo. Helaas is wel opnieuw mijn conditie hierdoor achteruit gegaan. Ik had net e.e.a. opgebouwd maar zo'n longbloeding hakt er altijd toch wel erg in bij me. Gelukkig heb ik sinds een tijdje een scootmobiel. Niet omdat ik niet meer kan lopen en niets meer aan mijn conditie ga doen, maar zodat ik meer vrijheid heb, als er niemand thuis is. Zelfs in mindere perioden, als ik normaal met de rolstoel weg zou gaan, kan ik nu als er niemand thuis is om de rolstoel te duwen, ook gewoon lekker een frisse neus halen. (behalve nu, want met die winterse buien van vandaag trekt het niet bepaald aan om een tijdje naar buiten te gaan ;-)

 

Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: