maandag 2 maart 2015

Infuuskuur en verloving...

Afgelopen tijd ging het al wat minder goed. Verschillende keren bloed opgehoest, steeds wat benauwder en veel hoesten. Uiteindelijk werd er 9 februari een extra controle ingepland om de stand van zaken met elkaar te bespreken. Mijn longfunctie bleek 10% lager, en voor ons lag het raadsel: Waar werd het door veroorzaakt? Besloten werd dat ik bloed zou prikken en een kweek zou inleveren, en met medicijnen tegen de schimmel (die ik in oktober/november ook had) te starten. Vandaag moesten we terug komen op de poli. Hoewel ik eerst dacht wat op te knappen, is dit uiteindelijk niet gebeurd. Mijn longfunctie is dan ook  identiek aan 3 weken terug en toen was het de volgende vraag die ons bezighield. Het liefst geeft mijn arts voorlopig zo min mogelijk antibiotica, om mijn lever wat tot rust te laten komen. Maar ik kan ook niet lang aanmodderen met mijn longen.

 

Uiteindelijk besloten we dat ik met monotherapie (één soort antibiotica) met infuus naar huis ga. Eigenlijk moesten we dan later deze week terug voor dagopname, maar aangezien ik dan waarschijnlijk moeilijk vervoer kan krijgen, en ik er nu toch was, én al voorbereid was met noodtasje, werd het versneld geregeld, en ben ik nu op de afdeling. Mijn PAC is aangeprikt, zo word ik aangesloten aan het infuus. Morgenochtend hoopt de thuispomp aangesloten te worden en mag ik naar huis.

 

Er is nóg een reden waarom ik zo goed mogelijk wil zijn... Eind februari ben ik namelijk verloofd. Eind maart hoop ik dat, tegelijk met mijn verjaardag, te vieren. Dan kunnen we natuurlijk niet te lang afwachten, of het misschien nog wat herstelt. Want een feestje.. Die willen we natuurlijk fit én draadloos mee maken :)

Groetjes Marianne

Geen opmerkingen: